Apartmani Arsić logo

Adresa: Njegoševa 133 - 135, Herceg Novi, Crna Gora, 85 340    Rezervacije: + 382 (0) 68 437 276

Okolina

Herceg Novi

Na početku ćemo reći najprije nekoliko riječi o gradu Herceg Novom koji se nalazi na samom ulazu u Boku Kotorsku, a u zaleđini grada se nalazi najviša planina dinarskog masiva, Orijen (1895 m). Takođe, Herceg Novi se prostire od graničnog prelaza "Debeli brijeg" prema Republici Hrvatskoj i najužeg dijela Boke Kotorske, tjesnaca "Verige", na ukupnoj površini od 235 km2 i ima oko 30 000 stanovnika.

Zbog specifičnog položaja Herceg Novi ima blagu mediteransku klimu. U toku godine ima oko 200 sunčanih dana, a prosječna temperatura iznosi 16,2 C.

Dubrovnik

Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske, administrativno središte Dubrovačko-neretvanske-županije i jedno od najvažnijih istorijsko-turističkih središta Hrvatske. U srednjem vijeku postao je kao Dubrovačka Republika jedini grad-država na istočnoj obali Jadrana koji je konkurisao Mletačkoj Republici. Uz svoje bogatstvo i diplomatiju, grad je postigao izvanredan stepen razvoja, posebno tijekom 15. i 16. vijeka. Poznat je po svojoj staroj gradskoj jezgri sa brojnim kulturnim i sakralnim spomenicima. Popularni naziv je i "biser Jadrana". Od Herceg Novog je udaljen svega 50 km.

Kotor

Kotor je grad i opština na obali Bokokotorskog zaliva u Crnoj Gori, kao i stara mediteranska luka okružena impresivnim gradskim zidinama. Zidine se prostiru oko grada u dužini od 4 kilometra i dobro su očuvane, a tokođe i pod zaštitom je UNESKO-a, kao svetska kulturna baština. Kroz čitav grad prostiru se građevine, isprepletane uličicama i trgovima.